Газета “Культура і життя” може стати офіційним виданням Міністерства культури

Головний редактор газети “Культура і життя” Євген Букет звернувся від імені трудового колективу газети до Голови Громадської ради з проханням:

  • Підтримати ініціативу трудового колективу щодо перетворення щотижневої газети “Культури і життя” в офіційне друковане видання Міністерства культури згідно Закону України” Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації.
  • Випрацювати спільно концепцію оновленого видання, яка б передбачала популяризацію вітчизняної культури та сприяла підвищенню іміджу Міністерства культури України в суспільстві.
  • Залишити державне фінансування газети в розмірах, які дозволять трудовому колективу працювати над підвищенням свого професійного рівня та збільшенням передплати.

Звернення було розглянуте на засіданні Громадської ради 30 березня 2018 р.

UPD   Громадська рада отримала детальнішу інформацію щодо ситуації з газетою «Культура і життя» від головного редактора:

1. Колектив редакції згідно п. 2 Статті 4 ЗУ “Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації” ще 30 березня 2016 року ухвалив рішення про свою участь у реформуванні. Лист Міністерства про наміри вийти зі складу співзасновників ми отримали на початку 2017 року, після чого направили копію протоколу,

лист реформування кіж

(КОПІЯ ПРОТОКОЛУ ПОВНІСТЮ )

2. Згідно п. 3 тієї ж статті того ж закону: “Засновники (співзасновники) друкованого засобу масової інформації та редакції у місячний строк після надходження пропозиції трудового колективу редакції приймають рішення про реформування та про спосіб реформування, яке доводиться до відома трудового колективу та надсилається центральному органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері телебачення і радіомовлення, інформаційній та видавничій сферах, для внесення до Зведеного переліку об’єктів реформування та центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державної реєстрації друкованих засобів масової інформації”. Згідно з листом Держкомтелерадіо від Міністерства культури досі не надходило жодних рішень щодо реформування газети  (ВІДПОВІДЬ ДЕРЖКОМТЕЛЕРАДІО НА ЗАПИТ). Не отримали такого рішення досі й ми (хоча мали отримати ще в березні-квітні минулого року).

відп на запит

3. Колектив отримав  Профспілки працівників культури України, в якому вона просить не вважати її засновником газети та з усіх питань звертатися до Міністерства культури України.Лист профспілки.jpg

Опубліковано у Документи, Звернення, Некатегоризовано. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити коментар