Президія Громадської ради при Міністерстві культури України окреслила основні напрямки діяльності на перше півріччя 2017 року

16 лютого 2017 року відбулося четверте засідання Президії Громадської ради при Міністерстві культури України. На зборах були присутні Перший заступник Міністра культури Фоменко Світлана Валеріївна, члени Президії Громадської ради, голова Громадської ради – Богдан Кожушко (Українське товариство охорони пам’яток історії та культури) та його заступники – Олена Стебельська (ГО«Арт-Креатив») і Салман Садаєв (ВГО «Діаспора чеченського народу»).

Перший заступник Міністра Світлана Фоменко проінформувала членів Президії Громадської ради про заходи міністерства, що були проведені у 2016 році, які заплановані на 2017 рік та закликала Громадську раду активніше долучатися до спільної роботи. Особливу увагу Світлана Фоменко приділила питанню децентралізації, що включає великий блок завдань, у тому числі, питання пов’язані з базовою мережею локальних культурних інституцій.

Серед інших пріоритетів Міністерства, за словами Першого заступника Міністра, питання просування широкого застосування української мови як державної у сферах суспільного життя, фіксація нових фінансових інструментів і зміна функціонування театральних закладів, формування реєстрів культурної спадщини, втраченої на окупованих територіях. Також Світлана Фоменко повідомила про початок роботи щодо внесення змін у Закон про культуру.

На Засіданні було розглянуто звіти Комісій за 2016 рік та окреслені основні напрямки діяльності, що мають увійти до Плану діяльності Громадської ради у першій половині 2017 року.

Крім того було прийнято рішення про створення на постійній основі Робочої групи з питань нормотворчості, однією з функцій якої буде робота у напрямку підготовки проектів нормативно правових актів, з метою внесення змін та удосконалення чинного законодавства. За поданням Комісії з питань культурної спадщини та культурних цінностей було затверджено членом Робочої групи Боргуна Тараса Сергійовича.

Члени Президії Громадської ради вирішили невідкладно звернутися до голови Миколаївської ОДА з проханням зупинити процедуру створення громадської ради при управлінні культури  обласної державної адміністрації як таку, що не відповідає нормам Постанови Кабінету Міністрів України.

Засідання Громадської ради заплановано на середину березня 2017 року.

джерело – http://mincult.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=245202326&cat_id=244940177

Опубліковано у Новини Президії Громадської ради. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити коментар